hamsteryparadise

Click here to edit subtitle

Te Koop: 


Ik ben op zoek naar mensen die een Extern Fokmannetje in huis willen nemen. In December en Januari komen er een aantal Syren uit het buitenland mijn kant op. Hier zoek ik nog baasjes voor.
Dit zijn dus mannen die mogen verhuizen naar een nieuw baasje, maar hier ooit nog een keer komen dekken.

 Reserveren

Je kunt altijd een kleur reserveringen die verwacht word in een nestje. Maar ik kan natuurlijk niet garanderen dat het kleurtje met het geslacht in het nestje zal gaan zitten.
Wees hier op voorbereid, ik kan me voorstellen dat dit vooral vervelend is voor kinderen. Als het hamstertje niet volgens hun verwachting is.

Heb je een nest gezien wat je aanspreekt? Stuur mijn dan een mailtje naar [email protected]
Hier heb ik graag de volgende dingen instaan:

- Uw naam en leeftijd. (Onder de 16 jaar word er geen hamster verkocht, behalve als daar toestemming is van een ouder/verzorger, ook graag een mailtje dan).
- Uit welk nest u wilt reserveren, of naar welk geslacht en/of 'kleur' en soort hamster (Russische dwerghamster/Syrische hamster) u op zoek bent.
- Of het om een fok of huisdiertje gaat. (Er gaan maar een beperkt aantal fokdieren per nest weg. De meeste naar samenwerkende fokkerijen)
- In wat voor kooi het hamstertje terecht komt. (voor een russische dwerghamster minimaal 50x30x30 cm, en voor een syrische hamster minimaal 60x40. Het liefst zie ik de kooien natuurlijk groter)
- En als er verder nog vragen of opmerkingen zijn mogen deze er natuurlijk ook bij.


Reserveringslijst

Wij houden een reserveringslijst bij, omdat niet iedereen specifiek voor een nest reageert. Is het voor ons makkelijk als we het hamstertje naar voorkeur hebben, dat we dan degene kunnen contacteren.
Alle mensen die reserveren voor een ukje uit een nest komen op de wachtlijst te staan. Heb je een specifieke hamster gereserveerd die het nest al mag verlaten, kom je uiteraard niet op de wachtlijst. De reserveerders staan op volgorde van 'Datum van Reservering'. Wanneer het hamstertje opgehaald is, word degene uit de lijst gehaald.

Kosten Hamster

Ik vraag voor een Russische Dwerghamster 10,-. Dit is absoluut niet om er rijk van te worden. Ik verdien er dan ook niks aan. Maar dat hoeft ook niet het is een hobby. Ik probeer er alleen sommige kosten eruit te halen.

Voor een Syrische Hamster vraag ik 15,-. Om de zelfde redenen als hierboven gegeven wordt.     

Ik heb deze kosten prijs keuze gemaakt aangezien ik boven de prijs van een dierenwinkel hamster wilde gaan zitten, aangezien ik weet dat mijn hamsters van betere 'kwaliteit' zijn.
Ook word de drempel hoger om zomaar een hamster te nemen, zo hou ik een klein aantal procent impuls aankopen tegen.

 
Stambomen

Wij werken met Stambomen. Iedereen die een fokdiertje bij mij vandaan haalt, krijgt via de mail een stamboom toegestuurd. Bij de meeste fokkers betaal je hier een paar euro extra voor. Dit vind ik onzin.
Er zijn dus verder geen kosten aan verbonden. Ook niet als je een huisdiertje neemt en het gewoon leuk vind om z'n stamboom in huis te hebben. Vraag hier wel even naar!

Koopovereenkomst

Iedereen die hier een hamster komt halen. Ongeacht fokdier/huisdier moet een koopovereenkomst tekenen.Hier staan een aantal 'regeltjes' op. Waar de koper en verkoper (Ik dus) zich beide aan moeten houden.


Fokdier of huisdier

Er gaan per nest maar een aantal fokdieren weg. Dit om de lijn een beetje in de hand te houden.
Een fokdier is niks meer dan een huisdier, alleen mag een fokdiertje een of meerdere nestjes krijgen. Het aantal nestjes verschilt ook per hamster. Bij een syrische hamster hou ik een maximum aan van 2 nestjes. En bij de russische dwerghamsters hou ik een maximum van 4 nestjes aan. Hier dient iedereen die hier een fokdiertje weghaald zich aan te houden.
De meeste fokdieren zullen naar samenwerkende hamstery's gaan. Of naar mensen die er goed over nagedacht hebben en eens een pretnestje willen hebben. Wel wil ik dit plan graag horen, hoe uw dit bedacht heeft.
Wanneer er een fokdiertje naar iemand gaat die er een pretnestje mee wilt, word dit altijd overlegd met de hamstery's waar ik mee samenwerk.


Volgorde van kiezen

Ik heb altijd, hoe dan ook eerste keuze als er een nestje is. Ookal kies ik pas bij 4 weken dan zal de rest dus moeten wachten tot ik mijn keuze gemaakt heb. Dit omdat ik de beste keus wil maken qua bouw, beharing en karakter.
Als hier een mannetje komt dekken die niet van mij is maar ik even alleen voor de dekking mag 'lenen' dan heeft deze eigenaar de eerste keus na mij, altijd!
Ook als er nog meer fokdieren weggaan, gaan deze voor de mensen die een huisdier hamstertje willen. Dit omdat ik de mensen met de fokdieren een hamstertje wil geven met de beste bouw e.d omdat hier ook verder mee gefokt gaat worden. Ik zie dit een beetje als mijn verantwoordelijkheid.
Daarna is het wie het eerst reserveerd mag ook het eerste kiezen. Dus zo werk ik dan de lijst af.


Ophalen

Vergeet bij het komen ophalen van uw hamstertje geen vervoerboxje mee te nemen.
Door een kartonnen doosje maken ze zich gemakkelijk een weg uit.
Je kunt ook de kooi van het hamstertje meenemen. Maar een vervoersboxje met veel bodemmateriaal en nestmateriaal lijkt mij toch wat minder stressvol.